Ви дивитеся zoryana_lvivska

кулінарія

Класичний бісквіт.

Це рецепт класичного бісквіту.  Але пропорції в ньому такі, що він жодного разу мене не підводив.
І сама послідовність-я раніше робила все навпаки!)))

5 яєць
200г (1 стакан) цукру
60г (3 ст. л.) борошна
75г (3 ст. л.) крохмалю
дрібка солі

Жовтки+2/3 цукру взбити
Білки+сіль+1/3 цукру взбити
Жовтки+1/3 вже взбитого білку-перемішати
Яєчна маса+просіяні борошно і крохмаль-перемішати
Маса+залишок (2/3) взбитого білку

Випікати у змащеній жиром формі, присипаній борошном, при t 180 градусів перші 15 хвилин, потім при t 200 градусів ще 10-15 хвилин. Якщо бісквіт до кінця відведеного часу ще не спікся, то допікайте при t 160 градусів до готовності (все залежить від духової шафи, борошна та особистого досвіду). Я печу в силіконовій формі. Зручна річ!

Крем, зазвичай,  роблю заварний:

2 яйця
2 ст. л. борошна
1 стакан молока
1-1,5 стакана цукру (за смаком)
350г веркового масла
ваніль (цедра лимону)
трішки лимонного соку (1 ст. л.)

Борошно+цукор+яйця+сік лимону, ваніль (цедра лимону)-розтерти, додаючи молоко, поставити на вогонь
Довести до ЛЕГКОГО згущення, зняти з вогню, перелити в ємкість для мікрохвильовки.
В мікрохвильовку поставити крем на одну хвилину при потужності 700, дістати, перемішати, так 3-4 рази.
Після згущення (коли маса трохи охолоне) додати м'яке масло, взбити все міксером.

При такій рецептурі крем буде без підгорілих шматочків, однорідний, без згусточків.

Або роблю полуничний крем:

0,5-літрова банка мороженої полуниці
2/3 стакана цукру

В мікрохвильовку до тих пір, доки не розтануть полуниці і цукор, а потім все в блендер.

Виходить полуничка у власному соці та карамелі(цукор та лід). В кінці отримуємо кремоподібну пасту. Хто не любить зернятка-перетирайте через сито.


Смачного!

Comments